Botoșăneanul cu o carieră impresionantă în aviația navală română. „Am luat-o ca pe o provocare”

Maistrul militar clasa I Adrian Buruiană este de loc din Botoşani, are 41 de ani, face parte din promoția 2004 a Școlii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale, specialitatea motoare și instalații electrice navale. A activat pe corveta 264 din Divizionul 50 Corvete. A urmat ca și colegii săi cursul de trecere la aviaţie, la Boboc. Între 2007 şi 2012 a fost încadrat ca specialist celulă motor, echipă ambarcată, apoi a lucrat la hangar. Din 2012 este tehnic de bord şi a adunat peste 1500 ore de zbor cu elicopterul IAR-330 Puma Naval, scrie presamil.ro.

„Nu mi s-a părut nimic greu atunci, la început. Acum, privind în urmă pe umerii noștri, ai celor care am început acest drum, a fost o responsabilitate enormă. Cred că am dovedit din plin că niște marinari militari pot face aviație”.

Maistru militar clasa I Aurel Mustață

Am făcut liceul militar la Câmpulung Moldovenesc, după care am ales marina militară. Am lucrat trei ani la corvete. Acolo am simţit din plin marinăria, cu tot ce înseamnă ea. Acolo mi-am făcut meseria. Nu am întâmpinat greutăţi. Iniţial, la sfârşitul liceului militar am vrut să mă duc la şcoala de maiştri militari de aviaţie. Peste ani, tot am ajuns tot la aviaţie, dar de data această dată navală. A fost foarte mult de învăţat. Am luat-o ca o provocare, am asimilat informaţiile foarte uşor şi datorită instructorilor de aviaţie de la Boboc, care ne-au motivat foarte bine, spune maistrul militar clasa I Adrian Buruiană.

Aerodromul de la Tuzla și fregatele tip 22 ale Forțelor Navale române sunt locurile de unde decolează și aterizează. A îndeplinit foarte multe misiuni, inclusiv internaționale. Prima sa dislocare în afară țării a fost şi cea mai frumoasă, în 2012, operația UE Atalanta din oceanul Indian, golful Aden și bazinul somalez.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *