CFR Călători a anunțat gratuitățile pentru studenți. Ce se schimbă în anul universitar 2024-2025

Studenții din România mai au timp până la 30 noiembrie să profite de facilitățile oferite la transportul feroviar, pe baza legitimației vizate pentru anul universitar trecut (2023-2024). Începând cu 1 decembrie, accesul la aceste facilități va fi permis doar pe baza legitimației de student vizate pentru anul universitar în curs (2024-2025). Totuși, studenții din anii terminali nu mai au dreptul la aceste reduceri și gratuități începând cu 1 octombrie 2024, scrie evz.ro.

Studenții care abia au început facultatea în anul universitar 2024-2025 au o soluție temporară. Aceștia pot beneficia de aceleași reduceri și gratuități pe baza unei adeverințe emisă de instituția de învățământ la care sunt înmatriculați.

Adeverința este valabilă tot până la 30 noiembrie 2024, oferindu-le timp să obțină legitimația oficială pentru transport.

Facilități de transport pentru studenți

Conform regulamentului CFR Călători, studenții cu vârsta de până la 30 de ani, înscriși la cursuri de zi într-o instituție de învățământ superior acreditată din România sau în cadrul Academiei Române, beneficiază de reduceri semnificative la transportul feroviar pe tot parcursul anului calendaristic. Aceștia pot achiziționa bilete cu o reducere de 90% pentru toate trenurile de clasă a doua și au dreptul la abonamente lunare cu un număr nelimitat de călătorii pe distanțe de până la 300 km, tot cu o reducere de 90%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *