Cofetărie artizanală în centrul Botoșaniului. Președintele Asociației de Proprietari nr.1 acuză că au fost presiuni și amenințări

Consilierii locali au aprobat, astăzi, construirea unei cofetării artizanale pe un teren din zona ultracentrală a municipiului Botoșani, deși au existat obiecții din partea Asociației de Proprietari nr.1.

Investiția va fi realizată de o familie care  deține un teren pe strada Cuza Vodă nr 4, lângă sediul companiei UPC. pe o suprafață de 80 metri pătrați, o terasă de 160 metri pătrați și șase locuri de parcare.

Înainte de votarea proiectului, președintele Asociației de Proprietari nr 1 Botoșani, Petrică Butnaru, a cerut consilierilor permisiunea de a lua cuvântul, afirmând că nu este de acord cu această investiție și că s-au făcut presiuni inclusiv la nivelul asociației de proprietari pentru construirea acestei cofetării.

”Pentru acest teren, din 2021 au fost mai mulți investitori interesați. Este incalcat ordinul ministrului Sanatatii în totalitate, pentru că este înconjurat numai de blocuri în apropiere. Am dat la urbanism la fiecare investitori care a fost până acum, dar acum se fac presiuni asupra asociației și vreau să vă spun că am mapa, am luat-o de la urbanism, și mă deranjează că nici nu a fost trecută pe ordinea de zi din ziar. De ce se merge pe sub masă, domnule?  La toți ceilalți investitori a fost respins, acum, aici, se fac presiuni și cu amenințări. Și vreau să vă spun un lucru, domnilor: acolo este o caracatiță și cu funcționari din primărie, unde există și  condamare. Vă spun cinstit .și corect, că voi face demersul oficial, inclusiv prin Liga Națională Habitat, pichetarea sediului Guvernului pentru abuzurile care se fac la Botoșani cu blocurile construite între blocurile celelalte”, a declarat Petrică Butnaru.

Potrivit proiectului de Hotărâre de Consiliu Local, construcția propusă respectă normele de igienă și sănătate, fiind dat un aviz din partea Direcției de Sănătate Publică, dar și recomandarea ISU pentru accesul autospecialelor.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *