Botoșănean arestat preventiv după ce a fost prins băut și fără permis în trafic. Cât a arătat etilotestul când a fost oprit de polițiști!

Un botoșănean a fost arestat preventiv după ce a fost prins băut și fără permis în trafic. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, de 42 de ani, din comuna Bălușeni.

Întrucât emana halena alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat sa-i fie prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Mai mult decât atât acesta nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, ulterior fata de acesta fiind dispusă arestarea preventivă pentru 30 de zile”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și refuz de prelevare de mostre biologice de sânge.

Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt: În temeiul art. 226 alin. (1) Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 5013/143/P/2024. Respinge, ca nefondată, cererea formulată de către inculpatul Păduraru Ciprian, personal şi prin apărător, de luare a măsurii preventive a arestului la domiciliu sau a controlului judiciar. În temeiul art. 226 alin. (2) Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. (2) Cod procedură penală şi la art. 202 alin. (1) – (4) lit. e) Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 29.09.2024 la 28.10.2024, inclusiv, a inculpatului PĂDURARU CIPRIAN, cercetat pentru savâr?irea infracţiunilor de: “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, prev. de art. 335 alin. (1) din Codul penal şi “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, prev. de art. 337din Codul penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. În temeiul art. 230 Cod procedură penală, dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului PĂDURARU CIPRIAN. În temeiul art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. (6) Cod de procedură penală, onorariul apărătorului desemnat din oficiu în cuantum de 700 lei (delegaţie – av. Diaconescu Daniela) va fi achitat Baroului Botoşani din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 29.09.2024, ora 13.49.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  36/2024  29.09.2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *