FOTO Artistă din Botoșani, distinsă cu premiul „Palma d’Oro”, în Italia

Camelia Pădureț, pictoriță originară din Botoșani, care trăiește și lucrează de mulți ani în Cefalù, Sicilia, a fost distinsă cu  premiul „Palma d’Oro” pentru arte vizuale în cadrul unei ceremonii organizate de Artexpò Gallery, desfășurată pe 7 septembrie 2024, la Salon Sincerity din Hotelul Montecarlo Bay.
Premiul „Palma d’Oro” este o recunoaștere a talentului și dedicării artistei, care s-a remarcat prin picturile sale ce reflectă natura și sentimentul de libertate. Lucrările Cameliei Pădureț, expuse de curând în cadrul vernisajului „Art Exhibition” de la Galeria din Cefalù, au atras atenția atât a publicului larg, cât și a criticilor de artă, care au apreciat profunzimea trăirilor exprimate în creațiile sale, potrivit dinitalia.blogspot.com.
Sâmbătă, 14 septembrie 2024, consulul României la Catania, Carmen Axenie, a participat la deschiderea expoziției, unde alături de Camelia Pădureț, au expus și alți trei artiști: Cinzia Piemonte, Gisella Abbate și Giuseppe Solano. În discursul său, consulul a felicitat-o pe Camelia pentru succesul său și a mulțumit autorităților locale italiene pentru sprijinul acordat comunității românești, subliniind contribuția culturală și economică semnificativă a acesteia la dezvoltarea regiunii.
Primarul orașului Cefalù, Daniele Tumminello, a exprimat, la rândul său, bucuria și mândria față de reușita concitadinei sale, menționând că arta este un element esențial pentru creșterea umană și culturală, valori împărtășite de comunitatea locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *