Două mașini ridicate de pe străzile din Botoșani după ce au fost parcate neregulamentar

În zilele de 23 și 24 septembrie a.c., polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulația pe Drumurile Publice au monitorizat și fluidizat circulația rutieră și pietonală, la intersecțiile aflate în apropierea unităților de învățământ din zona de responsabilitate a Poliției Locale (str. Octav Onicescu – str. Vârnav, str. Vârnav – Prieteniei, Bd. Mihai Eminescu – str. Nicolae Grigorescu, str. Grivița – str. Tudor Vladimirescu), în intervalul orar 11:30 – 12:15.

De asemenea, au preluat prin intermediul ofițerului de serviciu 25 sesizări ale cetățenilor, cu privire la locurile de parcare concesionate și ocupate abuziv de alte autoturisme, ori blocare căi de acces, garaje, ocupare stații de Taxi / TPL și au acționat conform O.U.G. 195/2002, ocazie cu care au aplicat 25 sancțiuni contravenționale, din care 8 cu amendă, în valoare totală 2.640 lei dar și un total de 54 puncte de penalizare.

Totodată, au demarat procedura privind mașinile abandonate pe domeniul public, pentru un număr de 17 autovehicule, fiindu-le aplicate pe parbrizul mașinii somații în vederea eliberării spațiului public ocupat de către proprietari, în termen de 10 zile.

Au acționat în parcările cu autotaxare, ocazie cu care au fost blocate un nr. de 13 autoturisme și aplicate tot atâtea sancțiuni contravenționale, din care 8 cu amendă în valoare totală de 2.400 lei în conformitate cu H.C.L. 292/2017 și au dispus măsura ridicării a două autoturisme, primul fiind parcat la mai puțin de 25 m de trecerea de pietoni, iar al doilea staționa în stația de transport local, încălcându-se prevederile O.U.G. nr. 195/2002.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *