Workshop organizat de Stațiunea de Cercetare- Dezvoltare Popăuți, în parteneriat cu Asociația Moldoovis Botoșani

Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Popăuți organizează, pe 4 octombrie, în parteneriat cu Asociația Moldoovis Botoșani, un workshop în vederea diseminării rezultatelor cercetării privind:

  1. Perfecționarea și utilizarea biotehnologiilor de reproducție pentru consolidarea caracterelor specifice populațiilor de ovine de culoare albă și roz din cadrul rasei Karakul de BotoșaniProiect ADER 7.3.1., finanțat de MADR

  2. Consolidarea genetică și sporirea numerică a populației de ovine specializată pentru producția de carne la rasa Karakul de Botoșani – Proiect ADER 7.1.5. finanțat de MADR

Întâlnirea are loc în ANFITEATRUL Vasile NIGA din incinta Stațiunii de C-d Popăuți , unde estimăm o prezență de cca 200 de fermieri Crescători de Ovine din rasa Karakul de Botoșani , dar si fermieri interesați de îmbunătățirea producției de carne din cadrul speciei ovine.

Proiectele de mai sus încununează munca cercetătorilor încă din anul 1948 și până în prezent , urmând ca la sfârșitul anului 2026 să închidem un capitol extrem de important prin omologarea (recunoasterea) la nivel național si european a celor 6 Linii Colorate (Negru, Brumăriu, Maro, Sur, Alb și Roz) din cadrul rasei Karakul de Botoșani .

Prin închiderea acestui capitol , deschidem alte oportunități și provocări de inovare-cercetare în direcțiile cerute de piață la speciile ovine și caprine . În acest sens CERCETĂTORII din cadrul Stațiunii de C-d Popăuți , au început mai multe Proiecte de interes național , unul câștigat și finanțat de MADR , pentru :

Consolidarea genetică și sporirea numerică a populației de ovine specializată pentru PRODUCȚIA DE CARNE la rasa Karakul de Botoșani – Proiect ADER 7.1.5 . și care să conducă, la omologarea mai multor rase la specia ovină, specializate pe producția de carne-lapte , lapte-carne .

Activitatea de cercetare este una intensă , iar tinerii cercetători din cadrul instituției , sunt extrem de preocupați să răspundă noilor provocări din cercetarea agricolă a României .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *