Ei sunt pensionarii care primesc bani în plus de la 1 ianuarie 2025. Anunț oficial

Vești bune pentru pensionarii din România, ei urmând să primească bani în plus de la 1 ianuarie 2025. Ei sunt pensionarii care primesc bani în plus de la 1 ianuarie 2025, anunțul oficial fiind făcut de Marius Budăi, fostul ministru al Muncii. După majorările veniturilor din septembrie, o nouă creștere a pensiilor se va produce. Cine sunt persoanele vizate?

Cine sunt pensionarii care primesc bani în plus de la 1 ianuarie 2025

Potrivit legii pensiilor, în prima zi din 2025 va avea loc prima indexare a valorii punctului de referință. Prin urmare, pensiilor vor crește din nou. Vizați sunt și cei 13,8 la sută dintre vârstnici care nu au beneficiat de majorări în toamna acestui an.

Vorbim de circa 800.000 de pensionari. Este important de menționat că noua creștere a indemnizațiilor se va aplica și în cazul celor ale căror pensii au fost mărite inclusiv la 1 septembrie 2024.

Printre beneficiari se numără și cei cu indemnizația minimă. În cazul lor se estimează o majorare de 10,4 la sută.

Cei care sunt cu pensia minimă din cauză că au stagiu foarte mic de cotizare sau că au lucrat la negru, nu au cum să treacă de indemnizația socială. Le-a crescut pensia, dar nu cât să crească peste indemnizația socială. Asta e contributivitatea. Nu putem pune egal între cei cu 15 ani de muncă și cei cu 45 de ani muncă. Indemnizația minimă va crește. Vor crește cu 10,4% acum, se preconizează. E o chestiune de lege”, a transmis Marius Budăi laRomaniat TV, cu privire la creșterea pensiilor.

4,4 la sută dintre pensii nu vor fi majorate

Majorări vor fi și în cazul celor care au lucrat în grupe de muncă. „Acum, când am calculat pe contributivitate, nu au ajuns la același nivel, dar mare parte din ei vor avea parte de majorare de la 1 ianuarie”, a adăugat Marius Budăi.

Potrivit oficialilor, 4,4 la sută dintre pensii nu vor fi majorate, urmând să rămână la aceeași valoare după indexarea din ianuarie. Asta se va întâmpla pentru că valoarea lor se situează peste contribuțiile achitate comparativ cu ceilalți seniori.

„Cele 4,4% dintre pensii vor rămâne la aceeaşi valoare până când vor fi ajunse din urmă celelalte pensii care au avut aceeaşi bază contributivă, dar au fost mai mici ca valoare”, informa ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, potrivit Fanatik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *