Decizie a judecătorilor în cazul medicului de la Maternitatea Botoşani acuzat de moartea Alexandrei Ivanov

Judecătorii de la Tribunalul Suceava au luat o primă decizie în cazul medicului Mariana Pitrop, de la Maternitatea din Botoşani, acuzat de moartea Alexandrei Ivanov. Pitrop a dat în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani contestând decizia de concediere adoptată de conducere la scurt timp după scandalul morţii Alexandrei, pe 18 august 2023.

Procesul a început la Tribunalul Botoşani, însă medicul a cerut strămutarea acestuia, astfel încât dosarul a fost înaintat Tribunalului Suceava.

După analizarea dosarului, magistraţii suceveni au decis să suspende judecata cauzei până la soluţionarea dosarului penal care o priveşte pe Mariana Pricop. Aceasta este cercetată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava pentru ucidere din culpă.

Solutia pe scurt: În temeiul art. 413 alin. 1 pct. 2 C.pr.civ., suspendă judecata cauzei până la soluţionarea dosarului penal nr. 332/P/2023, al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Cu recurs pe toată durata suspendării judecăţii cauzei la instanţa ierarhic superioară. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Suceava. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 11.09.2024.

Urmareste-ne pe Google News

Pe 17 august 2023, Alexandra Ivanov a ajuns cu ambulanța la Spitalul Județean Botoșani. A fost internată la 23.30, cu sângerare genitală externă redusă și dureri hipogastrice. După 8 ore, pe 18 august la 7.30, starea i s-a înrăutățit. A fost mutată în ATI, dar era prea târziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *