FOTO Preot din județul Botoșani, ridicat la rangul de iconom stavrofor de Părintele Mitropolit Teofan

Foto Biserica Sf Ioan Botezatorul

Un preot din județul Botoșani a fost ridicat, sâmbătă, la rangul de iconom stavrofor. Este vorba de părintele Ștefan-Cătălin Basanciuc, parohul Bisericii „Izvorul Tămăduirii”, din Hlipiceni, care  a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan rangul de iconom stavrofor.

Sâmbătă, biserica din cadrul cimitirului parohial a fost resfințită de doi ierarhi ai Bisericii noastre: de Preasfințitul Părinte Paisie Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal și de Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor. Restaurarea lăcașului de rugăciune a fost realizată cu susținerea părintelui arhim. Ciprian Grădinaru, Eclesiarhul Paraclisului Catedralei Naționale, originar din localitate.

Biserica cimitirului Hlipiceni a fost construită între anii 1990-1992, prin grija preotului Pavel Albu și a credincioșilor din satul Cobiceni. În ultimii ani, lăcașul se afla într-un stadiu avansat de degradare, iar între anii 2022-2024, biserica a trecut printr-un amplu proces de renovare. Lucrările au fost realizate cu sprijinul arhim. Ciprian Grădinaru. Părintele a ctitorit și Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate, context în care a fost distins de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel cu „Crucea Patriarhală”, potrivit Doxologia.ro

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *