Peste 16.000 de elevi și preșcolari și 1700 de cadre didactice din județul Botoșani au participat astăzi la activitatea de strângere a deșeurilor

Peste 16000 de elevi și preșcolari și 1700 de cadre didactice din județul Botoșani au participat astăzi, 21 septembrie 2024, la activitatea de strângere a deșeurilor organizată de Let’s Do It, Romania.

Țara noastră s-a alăturat altor 198 de țări în efortul comun de a reduce deșeurile și de a promova o lume mai curată în cadrul Proiectului Ziua de Curățenie Națională, la cea de a XI-a ediție.

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, împreună cu unitățile conexe, Casa Corpului Didactic Botoșani, Clubul Școlar Sportiv Botoșani și toate unitățile de învățământ preuniversitar, au participat la una dintre cele mai importante lecții pe care le-o putem oferi copiilor noștri: grija pentru mediul înconjurător.

Inspectori școlari, profesori, părinți și elevi, pe bază de voluntariat, echipați cu mănuși de unică folosință și saci menajeri, s-au mobilizat pentru a fi parte activă în îndeplinirea scopului proiectului de a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului, într-o singură zi, fiind cea mai puternică activitate de ecologizare la nivel mondial.

Sistemul educațional acordă o atenție deosebită problemelor de mediu. Promovând o educație ecologică sistematică, prin integrarea cunoștințelor, valorilor și atitudinilor legate de protecția mediului, vrem să fim un model și să aducem schimbări reale la nivel individual și comunitar. Suntem recunoscători și mândri de fiecare voluntar care a dat dovadă de empatie, respect și responsabilitate față de mediul în care trăim. De la an la an se observă o schimbare în bine referitor la depozitarea responsabilă a deșeurilor. Continuăm să fim implicați ca fiecare dintre noi să poată conștientiza importanța respectării legislației mediului, dreptul la un mediu curat, echilibrat și protejat”, transmite printr-un comunicat Inspectoratul Școlar Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *