VIDEO Peste 100.000 de hectare de culturi din Botoșani, afectate de seceta pedologică. „La cele de toamnă producția a fost cumva mai bună”

Peste 100.000 de hectare de culturi din județul Botoșani au fost afectate de seceta pedologică, a anunțat prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor. Comisiile trimise în teren pentru a constata nivelul calamităților generate de seceta pedologică la nivelul județului Botoșani și-au finalizat activitatea, iar cele mai afectate sunt culturile de primăvară. Este vorba despre 102.511 hectare de culturi de primăvară și 36.000 de hectare culturi de toamnă.

Documentele comisiei vor fi trimise la Guvern și urmează a fi stabilite sumele pe care le vor primi fermierii botoșăneni pentru suprafețele calamitate.

Vorbim de seceta pedologică la nivelul județului Botoșani. Comisiile care au fost trimise în teren pentru a constata nivelul calamităților generate de seceta pedologică și-au finalizat activitatea. Pentru culturile de primăvară la nivelul județului Botoșani sunt calamitate 102.511 hectare, o suprafață foarte mare. Iar pentru culturile de toamnă în jur de 36.000 de hectare. Dacă ne raportăm la culturile de primăvară și de toamnă, vedem că la cele de toamnă producția a fost cumva mai bună, a declarat Nechifor.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *