Jandarmii vor asigura ordinea la manifestările artistice și religioase din județul Botoșani, din acest sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămână, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani va asigura ordinea și siguranța publică la manifestările cu caracter religios, sportiv sau cultural-artistic cu participare numeroasă.

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. Botoşani și F.C. Gloria Buzău.

Sâmbătă, 21 septembrie, efective de jandarmerie vor acționa pentru desfășurarea, în spiritul fair-play-ului sportiv, a meciului de fotbal din Liga a III-a, disputat pe Stadionul municipal Dorohoi de echipele Gloria Ultra – C.S.M. Bacău.

Tot sâmbătă, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani vor fi alături și de participanții la sfințirea bisericii cu hramul Izvorul Tămăduirii din comuna Hlipiceni, pentru ca liniștea specifică manifestărilor religioase să nu fie tulburată de producerea unor incidente nedorite.

În ultima zi a săptămânii, jandarmii vor lua măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală și contravențională la manifestările cultural-artistice prilejuite de organizarea Zilei comunei Gorbănești.

În vederea executării operative a misiunilor menționate, jandarmii vor coopera cu efective de poliție și pompieri, care vor acționa potrivit competențelor instituționale.

De asemenea, jandarmii botoșăneni vor continua misiunile zilnice și vor interveni la apelurile de urgență 112, atât independent, cât și în cooperare cu efective de poliție, în cadrul sistemului integrat de ordine și siguranță publică.

Nu în ultimul rând, jandarmii care execută permanent misiuni de pază și protecție instituțională la cele 18 obiective din competența inspectoratului vor intensifica atât supravegherea acestora, cât și a zonelor din apropiere, în vederea sesizării situațiilor de producere a unor fapte de natură penală sau contravențională. Recomandăm participanților la manifestările publice să respecte măsurile stabilite de organizatori și indicațiile forțelor de ordine, să acorde atenția cuvenită minorilor care îi însoțesc și bunurilor personale de valoare și să solicite sprijinul jandarmilor în mod direct în cazul producerii unor fapte antisociale care îi afectează pe ei sau persoanele din jur.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *