Zeci de drogați, copii și adulți, au ajuns la Spitalul Județean Botoșani. Solicitarea făcută de polițiști către spital!

Situație îngrijorătoare la Botoșani. Nu mai puțin de 11 copii au ajuns, de la începutul anului, pe mâna medicilor de la Secția Pediatrie a Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani după ce au consumat droguri.

De asemenea, alți 26 de adulți care s-au drogat au avut nevoie de îngrijiri medicale și s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a  spitalului.

Din cauza creșterii numărului de persoane agresive pe fondul consumului de droguri și a băuturilor alcoolice, polițiștii botoșăneni au cerut sprijinul cadrelor medicale din spital. Oamenii legii au cerut ca personalul medical să se deplaseze la domiciliul persoanelor agresive pentru a le potoli cu tratament de specialitate.

În ultimul timp, s-a constatat o adresabilitate mare a organelor de poliție către Spitalul Județean ”Mavromati” Botoșani, în ceea ce privește situația unor cetățeni de pe raza municipiului Botoșani, care prin comportamentul lor, spun organele de poliție, fără a interesa legea penala sau legea contravențională, ar avea nevoie de tratament în cadrul secției de psihiatrie. Au fost  solicitări din partea vecinilor, care au fost adresate atât prefecturii și altor instituții și ne-au fost redirecționate, iar noi le-am spus că Spitalul Județean își desfășoară activitatea exclusiv la sediul autorizat, astfel încât medicii și cadrele medicale nu se pot deplasa la domiciliul unor concetățeni și cu atât mai puțin să-i oblige la tratament medical. La Psihiatrie se prevede posibilitatea internării nevoluntare a pacientului, dar se realizează de către medicul psihiatru în cadrul unității autorizate și la solicitarea organelor de poliție, jandarmerie, poliție locală, instanță de judecată, membrii familiei sau medicul de familie, medicul curant al pacientului. Suntem în imposibilitatea de a asigura asistență medicală în afara cadrului medical autorizat al secției psihiatrie. Cei de la poliție ne solicită ajutorul să rezolvăm problema, dar nu avem cadru legislativ care sa permita acest lucru”, a declarat Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *