Decizie surpriză a instanței, astăzi, în cazul tânărului bătut în zona Centrului Vechi

Decizie surpriză a instanței, miercuri, în cazul tânărului bătut în zona Centrului Vechi din municipiul Botoșani. Atacatorii lui Cris au fost arestați preventiv pentru 30 de zile după ce instanța a admis contestația procurorilor la măsura privind plasarea acestora sub control judiciar.  Tinerii sunt cercetați pentru lovire sau alte violențe.

„Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani împotriva încheierii nr. 30 din data de 11 septembrie 2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Botoşani în dosarul nr.13308/193/2024. Desființează în totalitate încheierea atacată și, rejudecând: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Botoşani. În temeiul art. 204 alin.10 Cod procedura penala rap. la art.202 Cod procedura penala, art.223 alin. 2 Cod procedura penala si art. 226 Cod procedura penală dispune arestarea preventiva a inculpaţilor”, se arată în decizia instanței.

Băieții care l-au bătut pe tânărul de 18 ani, în zona Centrului Vechi, și-au recunoscut faptele

Trei dintre cei 11 minori care au fost identificați în urma agresiunii din zona Centrului Vechi și-au recunoscut faptele, a precizat, șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, Tudor Costîn. 

„Au fost observați la fața locului 16 minori care au participat într-un fel sau altul la acel incident. Dintre cei 16, 11 au fost identificați, iar trei dintre aceștia au calitatea de suspect. Au fost audiați în data de 04.09 la DGASPC, conform procedurii de lucru cu minorii și au recunoscut faptele, iar în data de 12.09 vor fi prezentați la Medicină Legală pentru a se stabili dacă au avut discernământ și se va urma cursul procesual pentru a se stabili dacă se impune o măsură mai aspră”,  declara șeful IJP Botoșani, Tudor Costîn.

De asemenea, părinții celor 11 minori au fost sancționați contravențional cu o amendă în valoare totală de peste 5.000 lei.

Solutia pe scurt:

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani împotriva încheierii nr. 30 din data de 11 septembrie 2024, pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Botoşani în dosarul nr.13308/193/2024. Desființează în totalitate încheierea atacată si, rejudecând: Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Botoşani. În temeiul art. 204 alin.10 Cod procedura penala rap. la art.202 Cod procedura penala, art.223 alin. 2 Cod procedura penala si art. 226 Cod procedura penală dispune arestarea preventiva a inculpaţilor:

1. ISPAS PETRU, pentru săvârşirea infracţiunilor de ,,lovirea sau alte violenţe”, pred. de art. 193 alin. (2), alin. (21) lit. c) din Codul penal cu aplicarea art. 77 lit. a) Cod penal, cu aplicarea art.113 alin. (2) din Codul penal,

2. CÂȘLARU RADU-MARIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,lovirea sau alte violențe”, faptă prev. și ped. de art. 193 alin. (2), alin. (21) lit. c) din Codul penal cu aplicarea prev. art. 77 lit. a), art. 113 alin. (2) din Codul penal,

3. MUNTEANU ALIN, pentru săvârşirea infracţiunii de ,,lovirea sau alte violențe”, faptă prev. și ped. de art. 193 alin. (2), alin. (21) lit. c) din Codul penal cu aplicarea prev. art. 77 lit. a), art. 113 alin. (2) din Codul penal, pe o durata de 30 zile începând cu data punerii efective în executare a mandatelor de arestare preventiva. În baza art. 230 din Codul de procedura penala dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. În baza art. 275 alin.3 Cod procedura penala, cheltuielile judiciare avansate de stat, din ambele instante, ramân în sarcina acestuia. Onorariile pentru asistenta juridica din oficiu, din primă instanţă pentru av.Cisnoc Raluca şi av. Codreanu Olivian, rămân în sarcina statului şi se achita Baroului Botosani din fondurile Ministerului Justitiei. Onorariile pentru asistenta juridica din oficiu din contestaţie pentru av. Filpescu Valentin (delegaţie nr.2827/2024) şi avocat Cisnoc Raluca (delegaţie 2828/2024) în suma de câte 440 lei, rămân în sarcina statului şi se achita Baroului Botosani din fondurile Ministerului Justitiei. Definitiva. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi, 18 septembrie 2024.

Urmareste-ne pe Google News

2 thoughts on “Decizie surpriză a instanței, astăzi, în cazul tânărului bătut în zona Centrului Vechi

  1. Și care e meritul șefului IPJ Botoșani? Treaba a facut-o Poliția Municipiului Botoșani, Parchetul, Judecatoria. Comandantul care se crede „meseriaș” avea alte preocupări: de a restrânge libertatea cetățenilor. Evident, habar nu avea de eveniment și debita ce-i trecea prin dovleac. Știți de ce? Că ăsta e stilul managerial… a mers la Prefectură total nepregătit… Dar se laudă cu dosarele/ cazurile soluționate de subordonați…Rușine!

  2. Din sutele de cetateni agresati , talhariti la propriu de cesti asistati sociali protejati de fluture ca ii aduceau voturi doar acest caz in care un grangur politic este nangaiat de asistatii din centru vechi sa laut masuri in rest ….daca nu au depus raclamatiețț au depus dar a ramas …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *