Copii părăsiți de mame după naștere. Medic Maternitatea Botoșani: A crescut numărul de copii abandonați

Nu mai puțin de cinci copii au fost părăsiți de mame imediat după naștere. Medicul Carmen Zaboloteanu, șef Secție Neonatologie din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, a declarat că numărul bebelușilor abandonați de mame în maternitate este în creștere.

De menționat faptul că mamele care și-au abandonat bebelușii nu sunt minore și că acestea invocă motive sociale sau medicale.

Anul acesta cinci copii care au fot părăsiți, au fost lăsați de către familie în maternitate, pentru a pleca într-o familie de asistentă maternală. Sunt mai mulți decât în anii anteriori. Mamele pun probleme care sunt incompatibile cu a crește un copil, fie sociale, fie medicale. Mai sunt familii care mai au copii în centre de plasament, și acesta este un prim semn de întrebare, și cumva cele care doresc și au cât de cât interesul pentru a continua să crească copilul sunt încurajate și transferate la Centrul maternal. Dacă nu au locuință, nu au condiții acasă, nu au cu ce crește un copil, le încurajăm ca mama să nu-și părăsească copilul și să-și continue îngrijirea. A crescut numărul de copii abandonați. Am fi preferat să fie mai multe cazuri mama și copilul în centrul maternal”, a precizat medicul Carmen Zaboloteanu, șef Secție Neonatologie din cadrul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *