ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni. Cum va fi vremea până la jumătatea lunii octombrie

Administraţia Națională de Meteorologie a emis, marți, prognoza meteo actualizată pentru intervalul 17 septembrie – 14 octombrie 2024. Specialiştii anunţă o încălzire a vremii, în următoarea perioadă.

ANM a actualizat estimările meteo pentru intervalul 17 septembrie – 14 octombrie 2024.

„Vremea se va încãlzi uşor în majoritatea regiunilor din țară, pe parcursul acestei săptămâni. Astfel, valorile termice se vor situa în jurul celor normale specifice acestei date. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare şi pe arii restrânse averse, posibil însoţite de descãrcãri electrice în zonele de munte, în sud-vest, sud şi est. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificãri în sudul Banatului şi local în sudul Moldovei, Bãrãgan şi Dobrogea, precum şi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 27 de grade, iar cele minime în general între 6 şi 15 grade. Dimineaţa şi noaptea, izolat se va semnala ceaţã”, spun specialiștii de la ANM, potrivit Observator

Prognoza meteo 17 – 23 septembrie 2024

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile vestice, sudice și local în cele centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în extremitatea de nordest a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Vremea 23 – 30 septembrie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea estică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo 30 septembrie – 7 octombrie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Vremea 7 – 14 octombrie 2024

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptâmână, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *