FOTO Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani, aproape de finalizare. Imagini spectaculoase din interior

Reabilitarea Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani se apropie de finalizare. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a inspectat șantierul marți, 17 septembrie, alături de președintele în exercițiu al Consiliului Județean, Doina Federovici, administratorul public Mircea Magdalena, dar și câțiva consilieri locali.

Reabilitarea este executată în proporție de 97%, iar în două luni ar urma să fie finalizată complet, potrivit constructorului.

„Mai avem de montat mocheta în sala de spectacole, de finalizat foarte puține zugrăveli și de montat peretele acustic”, a declarat Răzvan Chelărașu, administratorul societății D&D Construct.

Potrivit primarului Cosmin Andrei, instituția de cultură va fi supravegheată de aproximativ 100 de camere video. Sala de spectacole va avea 495 de locuri, iar Grădina de vară 285 de locuri.

Termenul contractual este 24 noiembrie, după care vom intra în procedurile de recepție a clădirii, care sunt destul de laborioase și așa cum am spus, ne dorim o lansare a Teatrului Mihai Eminescu într-un mod grandios. Avem ceva constrângeri cu ordonanța care a fost dată zilele acestea, dar trebuie să căutăm soluții ca să ne întoarcem acasă cu toții. Actorii, în primul rând, care au fost vitregiți și care, de peste 10 ani au jucat pe scene improvizate și în condiții impropii, apoi publicul botoșănean”, a declarat Cosmin Andrei.

De asemenea, a fost lansată și licitația pentru reabilitarea Grădinii de Vară și care în acest moment este publică pe Sistemul Electronic de Achiziție Publică.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *