Medici stomatologi sancționați în urma unor controale ale Casei de Asigurări de Sănătate Botoșani. Unuia i-a fost reziliat contractul, pentru mai multe nereguli

foto: profismile

Nereguli găsite la cabinetele unor medici stomatologi, în urma unor controale efectuate de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Botoșani.

Verificările au fost efectuate în perioada 1 iunie-31 august 2024, la mai mulți furnizori de servicii medicale, iar doi dintre aceștia au fost sancționați.

Astfel, un furnizor de servicii de medicină dentară a fost sanctionat pentru nerespectarea de către medicul stomatolog a programului de lucru, prin aplicarea măsurii de diminuare cu 5% a valorii aferente serviciilor medicale raportate pentru luna în care s-a produs această situaţie.

La un alt furnizor s-a constatat că serviciile medicale dentare care au fost raportate in anul 2023, nu au fost efectuate, dar și lipsa medicului de la program în repetate rânduri, drept pentru care Casa de Asigurări de Sănătate i-a reziliat contractul.

În acest caz, Corpul de control al Casei Județene de Asigurări de Sănătate a aplicat sancțiuni, respectiv recuperarea de la furnizor a sumei reprezentând contravaloarea serviciilor medicale neefectuate si a sumei reprezentând diminuarea cu 10% a contravalorii serviciilor de medicină dentară aferente lunilor în care s-a produs această situaţie .

”Pe perioada derularii contractului, acest furnizor a fost sanctionat pentru nerespectarea programului de lucru prevăzut în contract prin diminuarea cu 5%, respectiv 10%, a contravalorii serviciilor de medicină dentară aferente lunilor în care s-a constatat nerespectarea programului de lucru si a fost aplicata masura de reziliere a Contractului de furnizare de servicii de medicină dentară în asistența medicală de specialitate din ambulatoriu pentru specialitatea medicină dentară încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani” ,  a declarat Alina Mustiață, directorul general al CAS Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *