FOTO! Șofer cu permis fals, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu cetățenie R. Moldova, aflat la volanul unui autoturism, care la controlul de frontieră a prezentat un permis de conducere fals.

În data de 13 septembrie a.c., în jurul orei 23.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pentru a ieși din ţară, un cetățean R. Moldova, care conducea un autoturism înmatriculat în Cehia. Acesta a prezentat la control un permis de conducere cu însemnele autorităților din Kîrgîzstan.

Colegii noștri au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere și au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit faptul că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total. În plus, în urma verificărilor a rezultat că cetățeanul nu posedă dreptul de a conduce. Bărbatul a declarat că a obținut permisul de conducere în Jalalabad, Kîrgîzstan și nu cunoștea faptul că permisul este fals”, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Botoșani.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, instigare la fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *