Managerul Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani: Încercăm, și sper să reușesc, să atragem medici rezidenți

Conducerea Spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani vrea să atragă medici rezidenți care să-și definitiveze pregătirea și apoi să profeseze în cadrul spitalului. Asta după ce s-a constatat că au fost scoase la concurs mai multe posturi de medici specialiști în cadrul spitalului și nu au fost candidați.

Corneliu Prepeliță, managerul Spitalului Județean Botoșani, a declarat că pentru acești medici rezidenți sunt necesare locuințe ANL, astfel încât să se stabilească la Botoșani.

Încercăm, și sper să reușesc, să atragem rezidenți care să vină și să-și definitiveze pregătirea în rezidențiat în cadrul Spitalului Județean ”Mavromati”. Am identificat două probleme care nu țin de conducerea spitalului: plata gărzilor, problemă care este la nivel național și locuințele ANL. Eu sunt convins că atât conducerea Primăriei din Botoșani, cât și conducerea Consiliului Județean vor găsi soluții în identificarea unor ansambluri în care prioritate să aibă medicii. În momentul în care unui medic îi găsim o locuință la o chirie decentă, va fi stimulat să vină la Botoșani”, a declarat Corneliu Prepeliță.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *