30 de copii pe liste de așteptare la intervențiile chirurgicale făcute de singurul medic ORL-ist de la Secția Pediatrie Botoșani. Codrin Grozavu: Așteptăm colegi

30 de copii sunt pe liste de așteptare la intervențiile chirurgicale făcute de Codrin Grozavu, singurul medic primar ORL-ist de la Secția Pediatrie a Spitalului Județean ”Mavromati ” Botoșani.

Operațiile de amigdalită și polipi au fist reluate la Secția Pediatrie din luna august, sunt minim invazive iar suferința copilului este redusă spre nivelul minimal.

Aparatura medicală a fost achiziționată recent, însă dezavantajul îl reprezintă costurile necesare achziției de electrozi, la fiecare intervenție folosindu-se câte un electrod, care este de unică folosință și care costă 250 euro.

Pentru că operațiile de polipi au un indice de complexitate mic, acest serviciu medical nu este de Casa de Asigurări de Sănătate.

Avem promisiune domnului manager (nr. Corneliu Prepelită, manager spital) că o să ne susțină cu acest program, să putem să facem cât mai mult. Bineînțeles că există și la noi o listă de așteptare. (…) Avem cu ce lucra, așteptăm colegi. Eu cel puțin aștept cu mare interes. Deocamdată sunt singurul medic în cadrul acestui compartiment. Avem 15 paturi și avem o colaborare foarte bună cu tot ceea ce înseamnă chirurgie și ortopedie”, a precizat medicul Codrin Grozavu.

Intervențiile chirurgicale sunt efectuate într-o singură sală de operație la Secția Pediatrie, pe care o utilizează opt chirurgi.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *