Falsa asistentă medicală din Botoșani a furat banii pentru bătrânii cu handicap și i-a pierdut la păcănele

O angajată a unui cămin social din Botoșani, care lucrează de mai bine de un an ca asistenta medicală, ar fi furat banii destinați oficial bătrânilor cu handicap și așa s-a aflat că de fapt femeia nu avea niciun fel de acte care să ateste că e asistentă.

Femeia este în arestul poliției, cercetată pentru delapidare și exercitare fără drept a unei profesii.

Femeia în vârstă de 33 de ani lucra din vara anului trecut ca asistentă medicală în centrul de îngrijire a bătrânilor cu handicap, unde sunt internați 16 beneficiari. Surse din achetă spun că trebuia să-i supravegheze pe bolnavi și să le administreze tratamentele stabilite de medic.

Cu avizul președintelui asociației, ea încasa banii pe care Direcția de Asistență Socială îi acorda unui număr de 12 vârstnici cu grad de handicap grav. În total, 28.000 de lei lunar. În august, femeia nu a mai predat acea sumă, iar surse din anchetă susțin că banii ar fi fost pierduți la păcănele, potrivit ProTV.

Dorin Burlacu, manager Directia de Asistență Socială Botoșani: ”Plata s-a făcut în baza împuternicilor emise de președintele asociației în cauză. Și la dosarele beneficiarilor stă acordul scris al aparținătorilor pentru ridicarea sumelor și utilizarea lor în interesul bolnavilor. Este un cămin de bătrâni licențiat provizoriu pentru furnizare de servicii sociale și este în procedură de licențiere finală”.

La verificările poliției a ieșit la iveală și faptul că individa nici nu era asistentă medicală, așa cum pretindea. Ea nu a putut arăta avizul emis de Ordinul Asistenților Medicali din România, document obligatoriu pentru a profesa.

Femeia riscă 5 ani de închisoare

Viorel Spătariu, președinte OAMGMR Botoșani: ”Doamna nu are nicio legătură cu organizația profesională, nu are certificat de membru, nici aviz de exercitare a profesiei, nici angajatorii nu au dreptul să angajeze un asistent fără un asemenea document”.

Suspiciuni sunt cu privire și la documentele de absolvire pe care femeia le-a prezentat. Ea ar fi declarat că a urmat cursurile unui centru privat de pregătire, lucru care urmează să fie verificat de anchetatori.

Pentru a recupera măcar o parte din sumă dispărută, autoritățile iau în calcul instituirea unui sechestru pe bunurile femeii.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt IPJ Botoșani: ”Polițiștii au reținut o tânără bănuită de delapidare și exercitare. Aceasta și-ar fi însușit pe nedrept aproximativ 30.000 de lei destinați asociației la care lucra și ar fi lucrat ca asistent medical fără a deține acest drept”.

Femeia va fi prezentată instanței cu propunere de arestare preventivă. Dacă se va dovedi vinovată, riscă până la 5 ani de închisoare, noteaza ProTV.

FOTO Tânără din Botoșani reținută după ce s-a dat drept asistent medical. A furat peste 28.000 lei de la o instituție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *