Un tânăr din Botoşani, arestat după ce a tâlhărit pe stradă o femeie

Un tânăr din judeţul Botoşani a fost arestat preventiv după ce a tâlhărit pe stradă o femeie: Judecătoria Botoşani a emis, joi, un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele bărbatului de 30 de ani, din Copălău, acuzat de tâlhărie calificată.

Pe 24 august a.c., în jurul orei 21:30, în timp ce se afla pe drumul public din localitate, prin întrebuințarea violenței, ar fi sustras victimei, o femeie de 53 de ani, un telefon mobil. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost recuperat de polițiști și restituit victimei.

Botoşăneanul a contestat deja măsura arestării preventive.

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani în dosarul nr. 4353/P/2024. Respinge cererea formulată de inculpatul Teodorescu Gabriel, prin apărătorul din oficiu, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar. În temeiul art. 202 alin. 1, 3, 4 lit. e) Cod procedură penală, art. 223 alin. 2 Cod procedură penală şi art. 233 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului TEODORESCU GABRIEL, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Botoşani, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă prev. şi ped. de art. art.233, art.234 alin.1 lit. d din Codul Penal, pe o perioadă de 30 de zile, respectiv de la data de 12.09.2024 şi până la data de 11.10.2024, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Teodorescu Gabriel. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul apărătorului din oficiu, 360 lei, se va achita B.A. Botoşani din fondurile M.J. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 12 septembrie 2024, ora 13:33.

Urmareste-ne pe Google News

2 thoughts on “Un tânăr din Botoşani, arestat după ce a tâlhărit pe stradă o femeie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *