A treia ediție a Festivalului Național de Folclor „Ioan Cobâlă”, de la Botoșani, a fost anulată. „Nu ne e ușor să acceptăm situația”

A treia ediție a Festivalului Național de Folclor „Ioan Cobâlă”, de la Botoșani, a fost anulată. Și asta din cauza unor modificări legislative care interzic organizarea de spectacole și alte evenimente pe bani publici.

„Din păcate suntem nevoiți să facem un anunț: având în vedere ultimele modificări legislative suntem puși în situația de a anula cea de-a III-a ediție a Festivalului Național de Folclor ,,Ioan Cobâlă”, manifestare ce urma să aibă loc în zilele de 13 și 14 septembrie 2024, pe Pietonalul Unirii din municipiul Botoșani. Nu ne e ușor să acceptăm situația și faptul că munca de mai bine de două luni a întregului colectiv se dovedește a fi în van. Este principalul eveniment organizat de noi pentru care ne-am zbătut și la care am visat un an întreg. Am sperat până în ultima clipă, dar este trist că acum în locul emoțiilor pentru deschiderea festivalului a luat loc amarul dat de transmiterea notificărilor de reziliere a contractelor cu furnizorii noștri și cu artiștii ce urmau să evolueze”, precizează reprezentanții Orchestrei Rapsozii Botoșanilor.

Cu toate acestea, artiștii de la „Rapsozi” vor susține un spectacol vineri 13 septembrie 2024, începând cu ora 17:00,  pe Pietonalul Unirii ( în fața Hotelului Maria).

„Vă așteptăm cu emoție și ne dorim ca anul viitor să fie unul cu mult mai bun și mai blând decât acesta în ceea ce ne privește!”, precizează colectivul Orchestrei Populare Rapsozii Botoșanilor ,,Ioan Cobâlă”.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *