Premierul Marcel Ciolacu a aprobat fonduri suplimentare pentru investițiile primarilor din județul Botoșani

Premierul Marcel Ciolacu a aprobat, miercuri, o hotărâre de guvern prin care a alocat 7,56 miliarde de lei pentru continuarea investițiilor publice inițiate de autoritățile locale din România.  Din această sumă, 2,56 miliarde lei vor fi distribuite în principal către autoritățile publice locale pentru achitarea facturilor constructorilor în proiectele din Programul „Anghel Saligny” (1,66 miliarde lei), dar și pentru proiectele din PNDL I și II și în PNRR. De remarcat că în județul Botoșani sunt în desfășurare nu mai puțin de 127 de proiecte de investiții prin Programul „Anghel Saligny”, care vor putea beneficia de fondurile alocate de Guvernul Ciolacu. Restul de 5 miliarde lei au fost transferate pentru investițiile desfășurate prin Programul National de Construcții de Interes Public sau Social (PNCIS), derulat de Compania Națională de Investiții.

Această decizie a premierului Marcel Ciolacu reprezintă o veste foarte bună pentru mulți primari din județul Botoșani, care au muncit și au început investiții pentru creșterea nivelului de trai din comunitățile lor. Așa cum am mai spus anterior, în această guvernare, PSD a câștigat și atributul de «partid al investițiilor»”, a declarat președintele executiv al PSD Botoșani, deputatul Marius Budăi.

Cu această ocazie, social-democratul a respins afirmația susținută de liberali, că „dreapta” face investiții, iar PSD cheltuie banii pe „creșterea pensiilor”. „Acum se vede că această marotă nu stă în picioare. Datele oficiale ne arată că premierul Marcel Ciolacu a făcut investiții mult mai mari decât toți prim-miniștrii liberali care l-au precedat: cu 50% mai mult decât Ciucă, de două ori mai mult decât Cîțu-USR și de trei ori mai mult decât Orban. Deci e adevărat că PSD a crescut pensiile, dar a făcut și cele mai mari investiții. Unii liberali, precum fostul premier Vasile Cîțu, au înghețat pensiile, dar nici nu au prea făcut investiții”, a arătat Marius Budăi.

Datele Ministerului Finanțelor Publice privind cheltuielile cu investițiile pe primul semestru, arată următoarea situație:

  • S1 2024 – Guvernul Ciolacu = 46,3 mld. lei.
  • S1 2023 – Guvernul Ciucă = 32,8 mld. lei
  • S1 2022 – Guvernul Ciucă = 21,01 mld. lei
  • S1 2021 – Guvernul Cîțu-USR = 21,35 mld. lei
  • S1 2020 – Guvernul Orban = 16,12 mld. lei.

Sursa: Comunicat PSD Botoșani

One thought on “Premierul Marcel Ciolacu a aprobat fonduri suplimentare pentru investițiile primarilor din județul Botoșani

  1. ”Primarii au muncit pentru cresterea nivelului de trai in comunitatile lor.” Numai constructorii stiu cum trebuie sa faca multe artificii sa ramana bani destui pt comisioane…. Multi primari au ajuns primii milionari in euro din comunele lor. Guvernul face investitii mari dar si imprumuturile facute de 2 miliarde pe luna vor trebui date inapoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *