Bărbat scos în cătușe de la domiciliu, în urma unor percheziții ale polițiștilor botoșăneni. Racola minori în scopuri sexuale

Polițiștii de investigații criminale au reținut un bărbat pentru că ar fi șantajat un minor. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 46 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de racolarea minorilor în scopuri sexuale și șantaj.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta, în perioada iunie – august a.c., ar fi trimis mai multe mesaje prin intermediul unei aplicații de mesagerie, unei minore și i-ar fi propus să se întâlnească. Mai mult decât atât, în urma refuzului primit din partea victimei, acesta ar fi șantajat-o cu darea în vileag a unor fapte compromițătoare pentru minoră și familia ei”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean.

La data de 11 septembrie a.c., cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința bărbatului bănuit de comiterea faptei, prilej cu care au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace de probă, constând în telefoane mobile  și medii de stocare.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *