Un medic de la Compartimentul ORL-Secția Pediatrie Botoșani avertizează: Atenție, mămici! Nu se recomandă copiilor!

Un medic pediatru din Botoșani atrage atenția părinților asupra folosirii bețișoarelor de urechi în cazul copiilor. Codrin Grozavu, medic primar la Compartimentul ORL din Secția Pediatrie Botoșani, spune că aceste bețișoare sunt pentru uz extern, respectiv pentru curățarea pavilionului urechii și nicidecum pentru uz intern.

Medicul botoșănean atrage atenția că au fost zeci de cazuri cu copii cu timpanul spart, în urma folosirii acestor bețișoare pentru curățarea urechii.

Favorizează apariția dopului de ceară și bineînțeles diverse leziuni la nivelul urechii și timpanului. Foarte multe la copii! Atenție, mămici! Nu introduceți bețișoare în urechile copiilor! Nu sunt concepute să fie introduse în conductă. Am avut foarte multe cazuri. Mama încearcă să-i curețe urechile după baie, copilul mișcă și sparge timpanul. Nu se recomandă! Curățat după baie cu o batistă, un șervețel, șters exterior și atât. Nu recomand nici măcar acele soluții dedicate care se găsesc în farmacii”, a declarat medicul ORL-ist Codrin Grozavu.

Urmareste-ne pe Google News

Ultima oră! Percheziții în Centrul Vechi! Trei adolescenți au fost reținuți. Sunt agresorii de pe Pietonalul Transilvaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *