Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită, vineri, 13 septembrie, în mai multe localități din județul Botoșani

Ziua Pompierilor din România va fi sărbătorită, vineri, 13 septembrie, în localitățile Dorohoi, Darabani, Săveni, Ștefănești, Trușești și Coțușca.
La Darabani, vor avea loc următoarele evenimente:  începând cu ora 12:00, în Parcul Central al orașului, se va desfășura un ceremonial militar, care se va încheia cu defilarea gărzii de onoare, a plutoanelor de pompieri și a tehnicii de intervenție; între orele 13:00 – 15:00, tot în Parcul Central din orașului, vor fi organizate acțiuni de informare și educare preventivă, exerciții demonstrative și activități interactive, care presupun parcurgerea unui traseu aplicativ, plimbarea cu șenilata și coborârea pe tiroliană.

La Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Trușești și Coțușca, între orele 10:00 – 15:00, se va organiza Ziua Porților Deschise la subunitățile de pompieri.
Persoanele interesate vor avea ocazia să vadă autospecialele folosite de pompieri în misiunile operative și vor afla informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

”În situația în care vizitatorii vor fi copii, însoțiți de cadre didactice, accesul la subunitățile se va realiza în mod organizat, pe baza unui tabel nominal al fiecărei clase în parte, întocmit în prealabil. Îi așteptăm pe cetățeni să participle, în număr cât mai mare, la toate activitățile organizate de ISU Botoșani în contextul sărbătoririi a 176 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii și a Zilei Pompierilor din România, informează ISU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *