VIDEO Rămas bun, Cristi! Au curs lacrimi amare, astăzi, la înmormântarea artistului din Botoșani, mort la 49 de ani

Artistul din Botoșani, care a murit în urma unui infarct, la vârsta de 49 de ani, a fost condus, marți, pe ultimul drum. La înmormântarea lui Cristian au curs lacrimi amare și au fost prezenți mai mulți artiști, rude, nenumărați prieteni, oameni care l-au cunoscut și l-au iubit.

„Dumnezeu să te ierte, Cristian! De azi ai devenit un înger frumos și luminos în ceata lui Dumnezeu! Promit că o să mă rog mereu pentru tine. Nu te voi uita niciodată”, a spus Cătălin Maxim, unul dintre cei mai buni prieteni ai acestuia.

Cristian Rîmbu era un artist desăvârșit, un maestru al naiului. De altfel, unul dintre naiurile sale a ajuns chiar anul trecut în mâinile maestrului Gheorghe Zamfir, cunoscutul titan al naiului.

„Eu am transformat meseria în artă. Este foarte dificil, este multă matematică ca să faci un  nai. Ca să te apuci să faci trebuie să cunoști muzică, nu le-ai lipt și gata. Eu sunt sigur că sunt mulți naiști care cântă și cred că e bun sau văd că nu merge un tub, două, dar eu știu că sunt niște secrete pe care trebuie să le cunoști ca să faci un  nai”, spunea într-un interviu Cristian.

Era și un sculptor extraordinar, a lucrat la mai multe biserici pentru care a făcut uși, dar și alte obiecte din lemn.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *