Un bărbat din Botoșani a vrut să violeze o bătrână. A dat buzna în casă peste ea. Botoșăneanul și-a aflat pedeapsa

Foto: istock

Un bărbat din municipiul Botoșani a fost condamnat la șase ani și jumătate de închisoare pentru tentativă de viol, după ce  vrut să violeze o bătrână. Condamnarea este definitivă și a fost dictată în această săptămână de magistrații de la Curtea de Apel Suceava.

Botoșăneanul a dat buzna peste o bătrână în casă și a vrut să își bată joc de ea. Ghinionul său a fost că femeia a reușit să opună rezistență și să scape, sunând imediat la 112. În acest timp, individul a părăsit locuința femeii și a încercat să fugă. Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani s-au deplasat imediat la fața locului, iar în apropierea locuinței victimei a fost depistată persoană bănuită de comiterea faptei, un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Botoșani.

Totul s-a întâmplat în luna iunie 2023. În urma cercetărilor efectuate de oamenii legii, s-a stabilit faptul că botoșăneanul ar fi încercat să violeze victima, prin punerea acesteia în imposibilitatea de a se apăra. În același context, bărbatul ar fi sustras telefonul mobil al femeii.

Urmareste-ne pe Google News

Solutia pe scurt:

În temeiul art. 421 alin. 1 pct. 2 lit. a Cod procedură penală, admite apelul declarat de inculpatul Gavril Gheorghe împotriva sentinței penale nr. 1048 din data de 30.07.2024, pronunțată de Judecătoria Botoșani în dosar nr. 9471/193/2023. Desființează în parte sentința penală mai sus menționată și în rejudecare: Înlătură din sentința penală aplicarea art. 39 alin. (1) lit. b) Cod penal. În temeiul art. 396 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul GAVRIL GHEORGHE pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infracțiunea de „viol”, prev. de art. 32 raportat la art. 218 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din Codul penal, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare (în loc de 7 (şapte) ani închisoare), ce se va executa în regim de detenţie. În temeiul art. 396 alin. (1) şi (2) din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpatul GAVRIL GHEORGHE pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, prev. de art. 233, art. 234, alin. (1) lit. f) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. (1) şi art. 43 alin. (5) din Codul penal, la pedeapsa de 4 (patru) ani şi 6 (șase) luni închisoare (în loc de 6 (şase) ani închisoare), ce se va executa în regim de detenţie. În temeiul art. 38 alin. 1 Cod penal, art. 39 alin. 1 lit. b Cod penal, aplică acestuia pedeapsa cea mai grea, de 5 (cinci) ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă (de 4 (patru) ani şi 6 (șase) luni închisoare), respectiv 18 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 6 (șase) ani și 6 (șase) luni închisoare, în regim de detenție. Menține celelalte dispoziții ale sentinței care nu sunt contrare prezentei decizii. În temeiul art. 422 Cod procedură penală coroborat cu art. 72 alin. 1 Cod penal, deduce în continuare, din pedeapsa aplicată inculpatului, durata arestării preventive de la data de 30.07.2024 la zi. În temeiul art. 275 alin. 3,6 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare din apel, avansate de stat, rămân în sarcina acestuia, din care suma de 1.538 lei, reprezentând onorarii avocați inculpat și persoană vătămată, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Suceava. Definitivă. Pronunţată azi 10.09.2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *