VIDEO Tatăl adolescentului din Botoșani, bătut de o gașcă de băieți, față în față cu șeful Poliției: Sunteți la curent cu faptul că faptele sunt minimalizate în detrimentul victimelor pentru a îmbunătăți statisticile legate de criminalitate?

Tatăl adolescentului din Botoșani, bătut de o gașcă de tineri, a discutat, luni, în cadrul ședinței ATOP cu șeful Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Tudor Costîn. Cristian Alexuc a cerut lămuriri cu privire la faptul că deși fiul său ar fi fost și tâlhărit de minorii implicați, poliția a anunțat că se fac cercetări doar pentru loviri sau alte violențe.

„Faptele sunt minimalizate în detrimentul victimelor pentru a îmbunătăți statisticile legate de criminalitate. În speță, faptele în care a fost implicat copilul meu, de la loviri, tâlhărie, tulburarea liniștii publice s-au minimalizat doar la lovituri și alte violențe”, a precizat Cristian Alexuc.

În acest sens, comisarul șef a venit cu o serie de explicații.

De asemenea, Cristian Alexuc a precizat că polițiștii descurajează victimele și martorii să continue cercetările „punând întrebări de genul: Știți cine v-a agresat? Aveți martori? Ați văzut pe cineva? Sunteți sigur că ați văzut bine? Iar dacă victima răspunde negativ la una dintre aceste întrebări polițiștii concluzionează: Atunci ce putem face noi? Aduceți făptașii și ne ocupăm noi de ei”.

Urmareste-ne pe Google News

 

One thought on “VIDEO Tatăl adolescentului din Botoșani, bătut de o gașcă de băieți, față în față cu șeful Poliției: Sunteți la curent cu faptul că faptele sunt minimalizate în detrimentul victimelor pentru a îmbunătăți statisticile legate de criminalitate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *