FOTO Festivități de deschidere a anului școlar doar în unele școli din Botoșani. La Colegiul ”A.T.Laurian”, două festivități

Început de an școlar atipic pentru mii de elevi botoșăneni. În școlile care se află în reabilitare nu au fost festivități de deschidere a anului școlar, elevii având întâlnire doar cu dirigintele sau învățătorul, în timp ce alți elevi au mers la festivitatea de deschidere a anului școlar în unitățile de învățământ relocate.

La Colegiul Național ”A.T.Laurian” Botoșani a avut loc, astăzi dimineață, o festivitate de deschidere pentru elevii liceului, iar la amiază va avea loc o a doua festivitate de deschidere a anului școlar pentru elevii Școlii 10 Botoșani, scoala fiind arondată la Colegiul Laurian.

La festivitatea de deschidere a participat Bogdan Suruciuc, inspector general al Inspectoratului Școlar Județean, Valeriu Iftime, președintele ales al Consiliului Județean Botoșani, Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani.

Din cauza lucrărilor de reabilitare, 33 de școli din județul Botoșani, atât din mediul urban, cât și rural, au fost relocate. Alte trei vor desfășura orele în trei schimburi, în noul an școlar.

În majoritatea celor 33 de școli relocate, termenul de finalizare al lucrărilor este anul 2025, unele lucrări urmând a fi finalizate în septembrie 2025, adică la începutul anului școlar viitor.

Tot din cauza lucrărilor de reabilitare, în trei unități de învățământ se va învăța în trei schimburi. Este vorba de Școala nr.10 Botoșani, Școala nr.13 Botoșani și Școala nr.8 ”Elena Rareș” Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *