Mesajul unui cunoscut preot din Botoșani, pentru elevi, la început de ani școlar: Elevii să învețe să mai citească și printre rânduri

Un cunoscut preot din Botoșani a transmis un mesaj pentru elevi, la început de ani școlar. Părintele Partenie Apostoaie spune că noul an școlar începe cu speranță, bucurie, multe incertitudini, obstacole, atât pentru copii, cât și pentru părinți și profesori. 

Părinților le-a transmis să-și iubească copiii pentru că „bunătatea este arma cea mai puternică a lumii”, și să fie modele demne de urmat, „icoane, educatori, profesorii cei mai buni pentru copiii lor, să fie ei exemple pozitive”, dar și să îi formeze pentru viață.

„Examenele, concursurile, competițiile fac și ele parte din viață, dar viața este fascinantă, este frumoasă și trebuie cercetată și trăită la maxim”, le-a transmis părinților.

Pe profesori i-a îndemnat să reușească să treacă peste disconfortul material și peste tot ceea ce înseamnă act educațional, care de multe ori e plin de birocrație și să îi pregătească pe elevi cu adevărat pentru viață.

„La limba română, elevii să învețe să mai citească și printre rânduri, la matematică, de exemplu să-și socotească bine zilele, timpul și să știe tânărul de astăzi că o faptă rea făcută astăzi nu poate fi ștearsă de două fapte bune de ieri sau de mâine. Adică să-și prețuiască bine timpul și viața. La biologie, anatomie, pot învăța, de ex., că trupul este templu al Duhului Sfânt, la limbile străine să învețe limba veacului viitor, limba smereniei, limba îngerească, la educație fizică să spunem că exercițiile sunt forme ale rugăciunii pentru trup, la chimie să învețe relațiile interumane; tânărul de astăzi nu este supus istoriei, el însuși poate face istorie”, a precizat părintele Partenie Apostoaie.

Urmareste-ne pe Google News

Atât de frumoasă! Poezia scrisă de o învățătoare din Botoșani care te emoționează până la lacrimi. Este dedicată tuturor celor din învățământ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *