A murit o învățătoare de excepție din Botoșani. „A fost un dascăl iscusit, o învățătoare apreciată și iubită de copii”

A murit o învățătoare de excepție din județul Botoșani. Este vorba despre preoteasa Mariana Zugravu Luminita dascăl iscusit, învățătoare de excepție și mama iubitoare. Preoteasa Luminița – Mariana Zugravu, de 59 de ani, a decedat duminică, în urma unei boli crunte, potrivit părintelui Teodor Ciurariu.

Învățătoarea de vocație, dascălul excelent și preoteasa Luminița , în aceste momente, trebuie să încercăm a‑i zugrăvi, chiar şi prin intermediul acestor sărace cuvinte, un portret cât mai eliberat de aspectele trecătoare, omeneşti, ce rămân, până la obşteasca Înviere, mai mult înspre trupul din pământ. Ceea ce ne‑ar ajuta mai concret ar fi trăsăturile sale spirituale, morale, intelectuale, îndeosebi pedagogice, întrucât mai bine de trei decenii s‑a identificat „suflet şi trup“ cu școala,, Dimitrie Pompeiu” din Broscauti.  Odrăslită în zona Dornelor , în copilărie a fost impresionată de evlavia părinţilor pe atunci cadre didactice. Mai târziu s-au mutat în județul Botoșani pe meleagurile natale a părinților în Ezerul Dorohoiului. Aici, la Dorohoi, a absolvit Colegiul Național ,, Grigore Ghica Vv. ” în anul 1984. Tatăl ei va fi hirotonit preot la parohia ,, Nașterea Maicii Domnului ” Trestiana din Protopopiatul Dorohoi”, mărturisește părintele.

Soție de preot, Luminița Zugravu a născut un băiat, care a devenit, la rândul său, tot preot.

„Scriam că a fost un dascăl iscusit, o invatatoare apreciată și iubită de copii. De fapt Luminița a urmat în carieră mamei sale care tot invatatoare a fost. […] Dar, în urmă rămâne excelența, iar noi păstrăm în suflete amintirea unui invatatoare remarcabile, a unei,, dascalițe” deosebit de implicată, activă, care a iubit școala ca pe propria-i familie, a unui om care toată viața și-a dedicat-o școlilor din Broscăuți , precum și comunității locale. Mare om, mare caracter: preoteasa Luminița a fost un pedagog și un dascăl de excepție, un profesionist iscusit și un model pentru toți care își desfășoară activitatea în școală”, spune Teodor Ciurariu.

 

Urmareste-ne pe Google News

FOTO Accident într-o localitate din Botoşani! Două persoane au fost rănite după ce s-au răsturnat cu mașina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *