Tânăr de 20 de ani, din Botoșani, în stare gravă după ce a căzut într-un iaz, salvat de un pompier. „Stăteam la masă și, la un momentat dat, am auzit…”

Un tânăr de 20 de ani, din județul Botoșani, aflat în stare gravă după ce a căzut într-un iaz a fost salvat de un pompier.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a arătat cum s-a petrecut totul:

– „Are puls!” A strigat, plin de speranță, medicul de pe ambulanța de terapie intensivă mobilă SMURD.

„Dacă nu ai fi fost aici să începi manevrele de resuscitare imediat, șansele să fie salvat ar fi fost și mai mici”!.

Cu o oră înainte de acest moment, plutonier adjutant Adrian Holbură, pompier la Garda de Intervenție Ștefănești, avea în față un tânăr inconștient, inert, fără puls. Așa a fost scos din apă de câțiva prieteni cu care se venise la scăldat.

„Eram în Dobârceni, la rude. Stăteam la masă și, la un momentat dat, am auzit sunetul de la messager. Era insistent și am răspuns” – ne povesește Adrian.

– Ajută-mă, te rog! Marinel a căzut în apă, l-am adus la mal, dar nu respiră! E inconștient! Nu știu ce să-i fac! – striga bărbatul de la celălat capăt al firului disperat.

A urcat imediat în mașină și a plecat spre iaz, aflat la aproximativ patru kilometri distanță.

„Ca paramedic SMURD știam că trebuie acționat cât mai repede. Secundele mi s-au părut atât de lungi și tot ce îmi doream era ca Marinel să reacționeze. Era inert. Nu respira și nu avea puls. Am început imediat manevrele ce se aplică în caz de înec” – spune Adrian în timp ce își privește mâinile.

După un sfert de oră în care a luptat singur pentru viață tânărului de 20 de ani, a ajuns prima ambulanță SAJ, cu asistent. Împreună au continuat resuscitarea. După alte câteva zeci de minute, a ajuns și echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD. Când medicul i-a spus că are puls, Adrian s-a simțit cel mai fericit om de pe pământ.

„Nu poate descrie în cuvinte acea senzație”, spune acesta.

Plutonierul adjutant Adrian Holbură este pompier din anul 2006, fiind un exemplu pentru colegii săi.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *