Poliţistul care s-a sinucis la Botoşani nu avea voie să folosească arma. Fusese declarat inapt

Poliţistul local din Suceava care s-a sinucis într-un poligon privat din judeţul Botoşani nu avea voie să folosească arma. Bărbatul în vârstă de 54 de ani fusese declarat inapt pentru port- armă, pe 28 martie 2023, ca urmare a problemelor medicale de natură psihică de care suferea.

Asta nu înseamnă că accesul lui în poligonul de la Vlădeni şi tragerile de agrement efectuate nu erau legale.

A cerut să îi fie filmată sinuciderea

Polițistul care s-a sinucis în poligonul din Botoșani a cerut ca moartea sa să fie filmată. Acesta a discutat cu instructorul din poligonul în care efectua tragerile de agrement și l-a rugat pe acesta să îl filmeze cu telefonul mobil.

Instructorul a surprins câteva momente din tragerile pe care acesta le executa, însă, în momentul în care polițistul local din Suceava a spus că vrea să se sinucidă cu al patrulea glonț, a oprit camera și a încercat să negocieze cu el. În secunda imediat următoare a survenit tragedia. Suceveanul de 54 de ani s-a împușcat în cap.

Liviu Tudose, în vârstă de 54 de ani, a mers, miercuri, în poligonul de la Vlădeni aparent pentru a trage cu arma „de agrement”. A luat un pistol Glock cu care a tras trei gloanțe către țintă, după care a spus instructorului că vrea să se sinucidă, a îndreptat arma către cap și a apăsat pe trăgaci.

Suceveanul a murit pe loc, iar angajatul poligonului a sunat la 112. La fața locului au ajuns cadrele medicale și polițiștii, care nu au putut decât să constate decesul.

Bărbatul avea în buzunar un bilet de adio pe care scria că motivul sinuciderii sale se află în telefonul său, cerându-i soției sale să acceseze telefonul pentru a afla ce l-a determinat să recurgă la acest gest.

Polițistul din Suceava avea în ultima perioadă probleme medicale de natură psihiatrică. De altfel, el a fost internat în Spitalul de psihiatrie din Suceava, de unde a fost externat pe 31 august. El a fost prezentat simptome psihotice și a necesitat tratament de specialitate.

Urmareste-ne pe Google News

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *