Cinste lor! Patru medalii câștigate de elevii români la Olimpiada Internațională de Informatică. România ajunge, astfel, pe locul 8 în lume și pe 2 în Europa!

Patru medalii au fost câștigate de România la Olimpiada Internațională de Informatică, desfășurată în Alexandria, Egipt, în perioada 1-8 septembrie 2024.  Elevii au obținut o medalie de aur, două medalii de argint și o medalie de bronz. Astfel: Mihai Valeriu Voicu, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – Aur, Rareș Andrei Neculau, Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, Galați – Argint, Andrei Paul Iorgulescu, Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu”, București – Argint și Rareș Felix Tudose, Liceul Teoretic Internațional de Informatică, București – Bronz.

Leaderii echipei au fost reprezentanții Societății pentru Excelență și Performanță în Informatică: prof. Marius NICOLI, Colegiul Național “Frații Buzești” / “Syncro Soft”, Craiova și stud. Alexandru LUCHIANOV, Massachusetts Institute of Technology, USA.

Acest rezultat aduce România pe locul 8 în lume (locul 2 în Europa) la această ediție, arătând continuitatea în performanță a informaticii Românești la această disciplină la care există acerbă concurență la nivel global.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *