Sâmbătă are loc pelerinajul pedestru către Mănăstirea Vorona. Vezi traseul!

Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor împreună cu Protopopiatul Botoșani organizează prima ediție a Pelerinajului pedestru cu ocazia sărbătorii Nașterii Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Vorona.

Pelerinajul cuprinde un traseu de aproximativ 23 km. Pelerinii se vor întâlni sâmbătă dimineață, 7 septembrie la biserica Sfântul Ioan Botezătorul din Botoșani.

De la ora 9:00 pelerinii îsoțiți de preoți vor pleca spre parohiile Curtești, Băiceni, Orășeni Deal, Orășeni Vale, Mesteacăn (hotar), și Vorona Nouă, până la Mănăstirea Vorona unde vor participa la Slujba Privegherii Nașterii Maicii Domnului Domnului.

Pelerinajul pedestru va fi organizat pentru a redescoperi vechile tradiții când în perioada marilor hramuri pelerinii se îndreptau spre mănăstiri în pas de rugăciune. Organizatorii mai spun că acest pelerinaj reprezintă o oportunitate pentru a ieși din confortul zilnic și mediul virtual și totodată de a întâlni locuri, oameni, pe Dumnezeu și pe sfinți, dar și un exercițiu de normalitate a omului în vremuri aglomerate.

Pe traseu se va alătura și Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan. Pelerinajul pedestru de o zi este pentru toate vârstele, nu doar pentru tineri.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *