VIDEO Ce a pățit un individ din Botoșani care a amenințat o femeie prin intermediul unei rețele de socializare. Tânăra a cerut ajutorul polițiștilor

Foto: shutterstok

O femeie  38 ani a fost, din Dorohoi, a fost amenințată prin intermediul unei rețele de socializare de un individ de 48 de ani. Bărbatul posta mai multe videoclipuri în care o amenința pe femeie cu fapte de violență. Speriată, aceasta a cerut ajutorul polițiștilor, la data de 1 septembrie.

„Victima a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu extins, iar în urma completării formularului de risc a reieșit că există risc iminent și se impune emiterea unui asftel de ordin, cercetările fiind continuate pentru săvârșirea infracțiunii de amenințare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Botoșani, Delia Nenișcu.  

Potrivit oamenilor legii, a intrat în vigoare noua lege privind ordinul de protecție extins. De acum, măsura se întinde de la violența în familie, la oricine se simte amenințat de o altă persoană, indiferent de relația pe care o au. Ordinul de protecție este valabil față de orice cetățean agresiv, inclusiv din mediul online.

Ordinul de protecție poate fi o hotărâre judecătorească sau un ordin emis de poliție, prin care victima violenței domestice este protejată de agresor pentru o perioadă de timp. Durata poate fi: minimă de 5 zile și maximă de 12 luni.

Urmareste-ne pe Google News

VIDEO Șeful Poliției Botoșani, după scandalul iscat în urma agresiunii din zona Centrului Vechi: Doresc să adresez scuze tânărului agresat la sfârșitul săptămânii trecute…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *