Fostul lider sindical Marius Oroşanu către şeful Poliţiei din Botoşani: „Mi-e scârbă, domnule comisar șef!”

Un fost consilier local din municipiul Botoşani, dar şi un important lider sindical, Marius Oroşanu, a cerut, la rândul său, demisia şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Tudor Costin, după scandalul agresiunii din Centrul vechi a cărui victimă a căzut fiul omului de afaceri Cristian Alexuc. 

Oroşanu a postat pe Facebook un mesaj prin care îşi exprimă dezamăgirea faţă de modul de a gândi al şefului Poliţiei, despre care spune că „nu este, sub nicio formă, omul potrivit la locul potrivit”.

Când la conducerea Poliției Botoșani a venit un tip relativ tânăr, am avut speranța că este mai deschis la minte și nu este „posedat” de idei preconcepute și stereotipuri, cum erau milițienii din vremea comunistă!
M-am înșelat! În mai puțin de un an de când este la comandă, comandantul Poliției Botoșani a demonstrat că nu este, sub nicio formă, omul potrivit la locul potrivit”, a scris acesta.

El consideră că Poliţia este plătită pentru a oferi siguranţă cetăţenilor pe tot parcursul zilei. Iată mesajul lui Marius Oroşanu:

Mi-e scârbă, domnule comisar șef!
Când la conducerea Poliției Botoșani a venit un tip relativ tânăr, am avut speranța că este mai deschis la minte și nu este „posedat” de idei preconcepute și stereotipuri, cum erau milițienii din vremea comunistă!
M-am înșelat! În mai puțin de un an de când este la comandă, comandantul Poliției Botoșani a demonstrat că nu este, sub nicio formă, omul potrivit la locul potrivit.
Un tânăr a fost bătut cu bestialitate, în centrul orașului, de un grup de adolescenți. Nu contează etnia agresorilor, nu contează nimic altceva. Care este reacția comandantului poliției, comisar șef de poliție Costin Tudor Gheorghe?
Redau declarația sa:
„Un tânăr oricare ar fi el, la ora 1 noaptea doarme. O altă categorie de tineri cu preocupări infracționale nu doarme. Noi trebuie să vedem de ce un tânăr care trebuia să doarmă la ora 1 noaptea, nu dormea la ora 1 noaptea. Pentru că există totuși, părerea mea, un substrat să zic așa, ori a fost la o petrecere, ori a fost la pregătire, la chitară, la mandolină, la ce-o fi fost.”
Cât de limitat poți să fii să spui că poliția (pe care tu o conduci!) trebuie să vadă de ce tânărul (victima!) nu dormea la ora 1??? Este strigător la cer!!! Plătim taxe și impozite pentru ca statul, prin organele de poliție, jandarmi și celelalte, să ne asigure siguranța de care avem nevoie, oricând este nevoie, zi și noapte. Nu plătim 50% din taxe doar pentru protecție de zi.
Domnule comisar șef, este dreptul meu să mă plimb la orice oră. Mai mult, este posibil să fiu la ora 1 sau la ora 3 noaptea pe stradă pentru că sunt solicitat să intervin pentru o urgență la locul de muncă sau pentru că am o rudă în nevoie ce apelează la sprijinul meu. Pe polițist nu trebuie să-l intereseze motivul prezenței mele pe stradă la o anumită oră, deoarece, deocamdată, în România nu avem program de ieșit pe stradă. Slavă Domnului că nu aveți „clone” la nivel de decizie național, că ne obligau imediat să stăm în casă între orele 21-7. Eventual cu lumina stinsă!
Sunt furios, mi-e ciudă că astfel de indivizi ajung în asemenea funcții și protestez, în felul meu, față de o astfel de gândire. Știu că este inutil, dar pentru liniștea mea civică consider oportun și solicit public demisia de onoare a comandantului Poliției Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *