Directoarea unei școli din Botoșani, finalistă la Gala premiilor pentru directorii anului

O profesoară din județul Botoșani a fost nominalizată la Gala premiilor pentru directorii anului 2024. Ea a fost finalistă pe zona de Est a României la categoria egalitate de șanse. Este vorba despre Artimizia Merticaru, director la Școala Gimnazială “Elena Rareș”, Botoșani.

Pe 5 septembrie, la Galați, 15 directori de școală din regiunea de Est a țării (județele din Bucovina, Moldova și Dobrogea) intră în etapa de jurizare regională a Galei Premiilor pentru Directorii Anului, organizate de AVE (Asociația pentru Valori în Educație). Trei dintre directori sunt finaliști regionali la două categorii.  

Structura celor trei comisii de jurizare regională este personalizată în funcție de categoria de premiu, iar membrii fiecărei comisii vor puncta individual fiecare director în cadrul unui interviu de 60 de minute, care se va desfășura fizic sau online.

Astfel, din cei șase finaliști regionali pentru fiecare categorie de premiu – Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse – directorul care va obține punctajul cel mai mare va ajunge în etapa de jurizare națională. Vor fi trei câștigători ai etapei de jurizare regională de la Galați care vor accede în faza națională alături de directorii desemnați câștigători în celelalte trei orașe în care au loc jurizări regionale: Craiova, Oradea și Cluj-Napoca.

Lista finalistilor!

Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de școală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunității educaționale, fiind și o sursă de inspirație pentru alți directori.  Cu fiecare ediție a Galei, AVE facilitează parteneriate între școli și companii, școli și ONG-uri și amplifică impactul educației în viața fiecăruia, dincolo de spațiul imediat al școlii.  

Decernarea premiilor celei de-a opta ediții a Galei va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Națională București, când vor fi premiați 4 directori de școală pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat și Egalitate de Șanse, precum și marele premiu, Directorul Anului 2024.   

Categoria Inovare aduce în prim-plan realizări care au dus la deblocarea unor procese, care au implicat actori din afara școlii pentru îndeplinirea obiectivelor, care au avut în vedere utilizarea tehnologiei sau a elementelor de inovare pentru învățare vizibilă la elevi.

Categoria Antreprenoriat vizează competențe demonstrate în gestionarea resurselor și a bugetului, în identificarea și atragerea de venituri suplimentare, dar și abilității de a vedea oportunități acolo unde au existat provocări.

Categoria Egalitate de Șanse este dedicată acțiunilor care au ajutat ca fiecare elev să aibă participare școlară, iar cei mai vulnerabili dintre copii să fie integrați și să li se asigure progresul școlar.   

Titlul de Directorul Anului 2024 se acordă unuia dintre finaliștii primelor 3 categorii de premii, care depășește nivelul așteptat al unei categorii și îndeplinește criterii transversale: are o viziune clară asupra direcției în care conduce unitatea de învățământ, dă dovadă de creativitate, abilități de comunicare și negociere, reziliență în fața provocărilor, este un lider inspirațional, știe să își motiveze echipa și să creeze un mediu de învățare bun pentru adulți și pentru elevi.   

 Premiul acordat fiecărei categorii va fi de 3.500 de euro, sumă care are ca scop susținerea directorilor în proiectele pe care le au în derulare în cadrul școlii sau pentru a demara un nou proiect, dar și un loc asigurat în cadrul Programului de Transformare a Școlilor din România, coordonat de AVE.   

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *