VIDEO O femeie a fost filmată în timp ce oferea mită unei polițiste de frontieră din Botoșani. Cum s-a scuzat femeia

O femeie a fost filmată în timp ce oferea mită unei polițiste de frontieră din Botoșani. Marți, 3 septembrie 2024, în jurul orei 11:10, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Botoșani au fost sesizați de către polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, despre faptul că, la Punctul de Trecere a Frontierei Rădăuți-Prut, pe sensul de intrare în țară din Republica Moldova s-a prezentat pentru formalitățile de control un autoturism înmatriculat în Italia, în care se aflau trei persoane, dintre care o persoană de sex feminin, cu cetățenie română și moldovenească.

În urma verificării documentelor autoturismului s-a constatat faptul că acesta avea inspecția tehnică periodică expirată din luna iulie anul curent, ocazie cu care asupra autoturismului și persoanelor a fost efectuat un control amănunțit.

După ce polițiștii de frontieră le-au adus la cunoștință ocupanților autoturismului, faptul că nu li se va permite accesul pe teritoriul României cu autoturismul menționat mai sus, conform prevederilor art. 10 alin. 1 din O.U.G. 195/2002 (R), pasagera de pe locul din dreapta față a oferit suma de 200 euro, disimulată într-un document format A4, pe care a remis-o, cu titlu de mită, agentului de poliție de frontieră pentru ca acesta să nu dispună măsurile legale care se impuneau, respectiv nepermiterea intrării în țară a unui autoturism fără drept de circulație pe teritoriul României”, precizează DGA.

Polițistul de frontieră a înregistrat momentul oferirii sumei de bani cu aparatura tip bodycam și a refuzat categoric propunerea pasagerului din autoturism.

Ofițerii de poliție din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Botoșani au constatat infracțiunea flagrantă, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

Nu uitați:

Infracțiunea de dare de mită reprezintă atât promisiunea, cât și oferirea sau darea de bani ori alte foloase și se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *