Bogdan Suruciuc, inspector general al IȘJ Botoșani: Sunt situații în care părinții nu ajung la școală decât pentru a ridica banii de bursă

Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, a cerut directorilor de școli să implice mai multe părinții în procesul instructiv-educativ.

Acesta spune că părinții trebuie informați în permanență cu privire la situația școlară a copiilor lor.

Să implicați părinții în procesul instructiv-educativ, pentru a nu avea surprize la sfârșitul anului școlar, când elevii obțin diferite rezultate la examenele naționale! Sunt situații în care părinții nu ajung la școală decât pentru a ridica banii de bursă. Vă rog să vă folosiți de prezența lor în acele momente, pentru a li se aduce la cunoștință și situația școlară pe care o are copilul pe care îl are acasă! Să nu ne ascundem după degete și să spunem lucrurilor pe nume. Sunt părinți care spun: am trimis copilul la școală să-l educați! Dar la noi stă 5-6 ore și el se întoarce în mediul familial care, poate, în unele situații are alte valori. Așa că misiunea dvs este cu atât mai complicată și mai importantă. Elevii pe care îi avem astăzi la clasă, vă rog să nu uitați că sunt părinții de mâine. Haideți să încercăm să-i educăm în spiritul valorilor educaționale, pentru a avea în viitor o clasă de părinți  care să respecte educația! Știți foarte bine unde se situează respectul unora și unde poziționează ei sistemul de educație. Dar asta nu înseamnă că trebuie să generalizăm. Avem la polul opus profesori implicați, avem părinți care fac orice pentru a obține rezultate atât copilul lor, cât și întreaga clasă și întreaga școală”, le-a spus Bogdan Suruciuc directorilor de școli.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *