O femeie din Botoșani și-a ucis cu sânge rece bărbatul cu care ar fi vrut să se căsătorească. Botoșăneanca și-a aflat pedespsa

O femeie din judeţul Botoşani care şi-a ucis bărbatul, iar apoi a înscenat o sinucidere a fost condamnată, marți, la opt ani de închisoare pentru omor- violență în familie. Este vorba de o femeie în vârstă de 40 de ani din comuna Răuseni, care, în luna octombrie a anului trecut, a sunat la 112 şi a anunţat că concubinul său s-a sinucis. Elena Daniela Stoleriu a dat detalii poliţiştilor, spunând că, în urma unor certuri pe care le-ar fi avut, a ieşit afară din casă, iar când s-a întors l-a găsit cu cuţitul înfipt în gât.

De fapt, botoşăneanul în vârstă de 44 de ani, tatăl a patru copii, a fost victima unei crime, iar autorul era chiar femeia care a chemat Poliţia la faţa locului. Medicii legiști au concluzionat că bărbatul nu ar fi putut să se înjunghie singur în felul acela.

Femeia a fost condamnată, marți, de Tribunalul Botoșani la opt ani de închisoare. Sentința nu este definitivă.

Solutia pe scurt: Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpata Stoleriu Elena Daniela pentru săvârşirea infracţiunii de: – omor – violenţă în familie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 188 alin. 1 rap. la art. 199 alin. 1 din Cod penal cu aplicarea art. 375 și art. 396 alin. 10 Cod procedură penală la pedeapsa de 8 (opt) ani închisoare şi la pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 5 ani. În temeiul art. 65 Cod penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie constând în interzicerea aceloraşi drepturi prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal. În temeiul art. 72 alin. 1 Cod penal deduce din pedeapsă durata reținerii și arestării preventive de la data de 27.10.2023 la zi. În temeiul art. 399 alin. 1 Cod procedură penală menţine măsura arestării preventive luată faţă de inculpată prin încheierea nr. 83 din 27.10.2023 a Tribunalului Boto?ani. În temeiul art. 112 alin. 1 lit. b C. penal dispune confiscarea obiectului tăietor-înţepător (cuţit-colet nr. 1), folosit de către inculpata Stoleriu Elena Daniela la săvârşirea faptei la săvârşirea faptei.

Au rezistat împreună doar trei ani

Cei doi se știau din tinerețe, când au avut o scurtă poveste de iubire. S-au regăsit în urmă cu trei ani, la puţin timp după ce femeia trecuse printr-un divorţ.

Însă relația lor ar fi fost presărată de scandaluri, mai ales că obişnuiau să bea alcool, spun vecinii.

A fost în monitorizare și în 2022, prin sesizări la 112 pe violență, alcool. I-am monitorizat, au promis că o să lase. Urmau să se căsătorească, își doreau un copil”, susţine asistentul social Elena Motriuc.

Cei doi parteneri tocmai se interesaseră la primărie ce analize trebuie să își facă pentru a se căsători.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *