Inspectorul general al IȘJ Botoșani, despre pregătirea elevilor pentru examenele naționale de anul viitor: Vom trece la o monitorizare foarte atentă

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, Bogdan Suruciuc, a cerut profesorilor să realizeze programe adaptate fiecărei unități de învățământ pentru pregătirea examenelor naționale din anul școlar viitor, astfel încât rezultatele să fie mult mai bune decât cele din acest an.

Acesta a declarat că totodată că și Inspectoratul Școlar va face o monitorizare atentă a elevilor care vor susține examene naționale, dar și a profesorilor.

”Am înregistrat la examenele naționale niște procente care, pentru unele unități de învățământ au fost mulțumitoare, dar  pentru altele au ridicat semne de întrebare. Am discutat cu fiecare din dvs., în întâlnirile pe care le-am avut, ce avem de făcut, ce avem de îmbunătățit să obținem rezultate mai bune? Nu pentru a găsi vinovații în obținerea unor note care nu ne caracterizează, ci în găsirea soluțiilor. În spatele fiecărei medii, mai bune sau mai puțin bune, la aceste examene se ascunde o poveste. De cele mai multe ori, acolo unde sunt rezultate mai puțin plăcute, acea poveste este tristă și ne arată că trebuie să fim empatici, dincolo de ceea ce facem la oră, de disciplina pe care o predăm, de faptul că trebuie să parcurgem o programă școlara, trebuie să cunoaștem foarte bine mediul din care vine copilul. Cel puțin în mediul rural sunt situații uneori dramatice, care trebuie luate individual, sprijinit elevul pentru a-și depăși condițiile. Pentru asta, vă rog să dați o foarte mare atenție în nou an școlar în realizarea unor programe adaptat fiecărei unități de învățământ pentru pregătirea examenelor naționale. La nivelul Inspectoratului Școlar vom realiza o proceduă cu privire la aceste examene, la ce înseamnă pregătirea elevilor și monitorizarea lor cu termene clare, procedura adaptată la specificul fiecărei unități de învățământ. Vom trece la o monitorizare foarte atentă atât a elevilor care vor avea în anul 2025 aceste examene, cât și a profesorilor”, a declarat Bogdan Suruciuc, astăzi, la întâlnirea cu directorii de școli din județul Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *