Când pot elevii să folosească telefoanele mobile la școală. Anunțul făcut astăzi de inspectorul general al Inspectoratului Școlar Botoșani

Inspectorul general al Inspectoratului Școlar județean Botoșani, Bogdan Suruciuc, a atras atenția, marți, la întâlnirea avută cu directorii de școli, să se respecte acea prevedere din Regulamentul școlar privind interzicerea telefoanelor mobile la ore.

Suruciuc a spus că dispozitivele pot fi folosite de elevi doar dacă profesorul solicită acest lucru pentru activitatea didactică.

”Avem această problemă a telefoanelor mobile, care de foarte mult timp, și ați fost de acord cu noi, este o problemă, o problemă în rândul elevilor și uneori o problemă de înțelegere și în rândul părinților. Dar, dincolo ce se întâmplă cu aceste dispozitive în timpul orelor de curs sau a pauzei, nu uitați că este un mijloc de a distrage atenția. Acolo unde profesorul solicită prezența și nevoia acelui telefon mobil pemtru a desfășura activitatea didactică, să fie folosit, în rest ține de dvs, de managementul pe care îl faceți la unitatea de învățământ, să nu mai fie un mod de a distrage atenția. Pentru că de aici pleacă unele acte de violență, de teribilism, de a arăta altora ce poate fiecare copil să facă. Vă rog sa dați atenție deosebită acestui aspect și să aduceți la cunoștina elevilor, dar și părinților și nu în ultmul rând colegilor profesori!”, le-a spus  Bogdan Suruciuc directorilor de școli.

O altă noutate este aceea că nota la purtare se va încheia la fiecare sfârșit de modul.

Avem posibilitatea de a monitoriza fiecare elev și de a-i atrage atenția asupra comportamentului lui, pentru că această notă la purtare să nu o confundăm cu nota la disciplină. Este o notă care se aplică pentru comportamentul elevului”, a adăugat șeful IȘJ Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *