Inspectorul general al IȘJ Botoșani către directorii de școli: Trebuie să punem pe primul loc siguranța fiecărui copil

Bogdan Suruciuc, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, le-a cerut, marți, directorilor de școli să acorde o mai mare importanță siguranței elevilor în incinta unităților de învățământ. El a spus că siguranța fiecărui copil trebuie pusă pe primul loc și a cerut conducerilor școlilor să fie folosit personalul de pază, în mod special pe timpul zilei.

”V-aș ruga ca în noul an școlar să dați o mai mare atenție acestui punct, care nu ne place să-l discută, dar este inevitabil, aceasta siguranță a elevilor, asigurată de dvs în incinta unităților de învățământ. Trebuie să punem pe primul loc siguranța fiecărui copil, pentru că partenerii noștri și beneficiarii indirecți, părinții. își pun bazele în dvs. Vreau să cred că relocările care au loc la nivelul județului Botoșani, într-un număr de 30 de unități de învățământ, nu va afecta această siguranță a elevilor, atât din punct de vedere al interacțiunii cu ceilalți elevi, cât și al locului în care se fac reabilitări, și mă refer la clădirile în care își desfășoară activitatea constructorii”, a precizat Bogdan Suruciuc.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a cerut totodată reprezentanților unităților de învățământ să fie respectat orarul elevilor.

Avem școli cu program redus, avem școli unde nu mai este 50 min ora este 45 de minute, avem pauze care nu mai sunt 10 minute, ci sunt 5 minute, avem școli în care elevii mai multor unități de învățământ se întâlnesc pe holuri și la fel cadrele mai multor unități de învățământ. Vreau să vă asigurați că ora de 45 minute este de 45 minute, iar paauza este a elevilor. În același timp, acolo unde avem situații de relocare, cadrele didactice să fie în permanenă supraveghere a elevilor, să fie între elevi, iar dvs aveți misiune de supraveghere și de a duce la bun sfârșit acest an școlar. Avem unități de învățământ unde există personal de pază. Vă rog să-l folosiți cu prioritate în timpul zile, pentru a asigura accesul îm unitățile de învățământ pe parcursul desfășurării cursurilor! Aveți la nivelul unităților de învățământ sisteme de supraveghere, de alarmare, așa că pe timpul zile puteți folosi acești colegi care sunt pe posturile de pază pentru a asigura și încercăm să punem în aplicare o procedură unitară la nivelul unităților liceal cu privire la accesul și părăsirea unităților de învățământ, a adăugat Suruciuc.

Urmareste-ne pe Google News

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *