FOTO Incendiu violent în toiul nopții, într-o localitate din Botoșani. Intervenție de urgență a pompierilor

Un incendiu violent a avut loc în toiul nopții de luni spre marți, în județul Botoșani. Pompierii au fost chemați să intervină de urgență la Flămânzi, unde o gospodărie a fost în pericol din cauza unui foc aprins pentru arderea unor resturi furajere, care a fost lăsat nesupravegheat și a cuprins materialul lemnos depozitat lângă focar.

Au intervenit pompierii din cadrul Punctului de Lucru Flămânzi cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Militarii au reușit să limiteze extinderea flăcărilor la un adăpost de animale aflat în apropiere, dar și la vecini.

„Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor. În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie”, anunță reprezentanții Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *