O tânără din Botoșani a devenit cetățean de onoare al județului Iași

O tânără din Botoșani a devenit cetățean de onoare al județului Iași. Consiliul Judeţean Iaşi a acordat titlul de cetăţean de onoare pentru trei canotoare care au obţinut rezultate de prestigiu la competiţiile internaţionale, printre premiaţi numărându-se şi botoșăneanca Patricia Cireș, care a reprezentat Iaşul la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, dar şi la alte competiţii internaţionale la care a obţinut performanţe remarcabile.

„Mă bucur că putem celebra excelenţa şi performanţa sportivă, prin acordarea titlului de cetăţean de onoare celor trei canotoare care au obţinut rezultate extraordinare, Amalia Bereş, Mădălina Bereş şi Patricia Andreea Cireş”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe.

Tânăra este extrem de muncitoare, atât pentru a obține performanțele sale sportive, cât și în gospodărie. Patricia nu a fost niciodată un copil care să primească totul de-a gata. A învățat de mică să fie responsabilă, disciplinată și să muncească pentru tot ceea ce își dorește.

„Fetița a fost selecționată din clasa a VII-a, de la noi din comună, din Manoleasa, ea învăța la Manoleasa, de către CSM Iași. A activat și încă activează la clubul CSM Iași. A ajuns la tineret. Muncește foarte mult. M-am așteptat la performanțe pentru că eu o știu fiind un copil muncitor, harnic, silitor. Și la școală…Muncește foarte mult, își ține antrenamentele, aleargă”, ne-a mărturisit Alina Cireș, mama tinerei.

A strâns până acum două kilograme de medalii de la competițiile de canotaj la care a participat, dar nu se lasă.

 

Campioana din Botoșani, care are acasă două kilograme de medalii, a adus aurul pentru România la Campionatele Mondiale de Tineret de la Plovdiv

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *